Kaffe og en sund livsstil?

Danskerne er et af de mest kaffedrikkende lande i verden, og kaffe fylder rigtig meget i vores kultur og traditioner. Mange af os starter hver dag med at nyde en kop varm kaffe, før vi kaster os ud i dagens strabadser. Og for de fleste slutter det ikke der. Men hvordan harmonerer vægttab og en sund livsstil med kaffe?

Nogle har helt afskrevet alle koffeinholdige produkter, men heldigvis kan kaffe og en sund livsstil sagtens gå i spænd. Forskning viser nemlig, at kaffe faktisk har flere positive egenskaber, når det kommer til din krop og præstation. Så find kaffefiltrene frem og bryg en kop lækker mokka, mens vi fortæller dig, hvilke fordele der er ved at drikke kaffe til hverdag.

Kaffe øger forbrændingen

Der er mange myter om kaffe, men at kaffe øger forbrændingen er god nok. Det er dog ikke i en sådan grad, at du kan bruge det som det primære element i dit vægttab. Så det hjælper altså ikke at tylle 3 liter kaffe om dagen, men det har nødvendigvis heller ingen negativ effekt.

Som udgangspunkt kan du sagtens drikke tre kopper sort kaffe om dagen, uden at det påvirker dit vægttab. Men, men, men – det kræver altså, at kaffen er sort. For ren kaffe er meget fattig på kalorier. Faktisk skal du helt op at drikke 2 liter sort kaffe for at nå op på samme antal af kalorier, der er i et æble.

Sort eller med mælk?

Hvis du har hang til en lækker cappuccino eller cafe latte, har vi desværre dårlige nyheder. For det er nemlig her, kalorierne melder sig. Det bedste, du kan gøre, er at drikke din kaffe sort, for her er som sagt færrest kalorier i. Så hvis du ønsker at gå ned i vægt, skal du holde sukker og mælk væk fra kaffen, eftersom det er de flydende kalorier, der er de farligste, fordi du ikke på samme måde er opmærksom på dem. Hvis du engang imellem vil give dig selv en treat, så vælg skummetmælk, næste gang du skal bestille en selvforkælelseskaffe.

Koffein kan være sundt for kroppen

Flere undersøgelser viser, at hvis du drikker tre kopper om dagen, kan du forebygge sygdomme som kræft på grund af dets indhold af antioxidanter. Ligeledes kan kaffe have en positiv effekt på sygdomme som astma og bronkitis, hvor den kan mindske antallet og styrken af anfald.

Tag en kold tyrker, hvis du vil øge forbrændingen

Kaffe kan være slankende, fordi det øger din forbrænding. Men overordnet set er det dog ikke noget, der har den store indvirkning på dit vægttab. Hvis du gerne vil booste kaffens effekt, kan det være en god idé at tage en kold tyrker, hvor du i en periode holder dig helt fra kaffen. Når du drikker kaffe hver dag, bliver kroppen nemlig immun over for koffeinen. Så hvis du holder en pause, vil det have en gavnlig effekt, når du begynder at drikke kaffe igen.

Drik din kaffe som morgenmad

Hvis du ikke er så god til at spise din morgenmad, eller simpelthen ikke har tid til det om morgenen, kan du lade dig inspirere af en af favoritterne inden for blandt andet paleo- og LCHF-kredse. Her er den flydende morgenmad bulletproof coffee (BPC) et ret stort fænomen, fordi det smager godt og samtidig mætter i meget lang tid. Den minder lidt om en cafe latte, men mange skal måske lige vænne sig lidt til konsistens og smag.

Sådan laver du en bulletproof coffee

Ingredienser til to kopper kaffe:

  • 400 ml kogende vand
  • 2 tsk instant-kaffe
  • 2 spsk kokosolie (uden smag)
  • 2 spsk økologisk smør

Du kan nemt tilpasse din BPC, så den passer til din smag. Prøv eksempelvis at putte fløde, vaniljepulver eller lidt sødende stevia i.

Fremgangsmåde:

  • Bring vand i kog og hæld det op i et blenderglas.
  • Tilsæt herefter alle ingredienser og blend det enten med stavblender eller i en almindelig blender, indtil der er skum på toppen.

Og voila, din kaffe er klar!

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*