4 bud på aktive ferie- og sportsrejser

Hvis du er glad for en aktiv livsstil, kan det virke helt angstprovokerende at skulle lægge sporten på hylden for en uge på langs i sydens sol. Det er der heldigvis råd for, fordi der i dag udbydes en lang række aktive ferie- og sportsrejser, hvor du kan kombinere en aktiv livsstil med en ferie.

Hvis det lyder som noget for dig, kan du finde inspiration til din næste aktive ferie her, hvor vi har samlet 5 interessante bud på mulige aktive ferie- og sportsrejser!

1. Bestig Kilimanjaro

Vi lægger hårdt ud med listens første bud på en aktiv ferie: At bestige Kilimanjaro. Denne rejse vil være noget nær det ultimative for dig, der gerne vil opleve verden på en aktiv ferie. Her kan du nemlig bestige Kilimanjaro og se solen stå op over den afrikanske savanne – et syn, du ikke ser hver dag!

Kilimanjaro er Afrikas højeste bjerg, og så er det med sine 5.895 meter faktisk også verdens højeste fritstående bjerg. På rejsen op ad bjerget kan du således opleve Tanzanias savanne, og for rigtig mange mennesker er det også en stor drøm at nå den sneklædte top. Selve turen er et udfordrende trek, hvor du skal være forberedt på at blive udfordret.

Du behøver dog ikke at have tidligere erfaring med bjergbestigning eller andre tekniske færdigheder – men det er klart en fordel, hvis du er i god fysisk form, så du har overskud til at nyde turen.

Du finder udbud på denne type rejser fra mange forskellige rejseselskaber, hvor transport, guide, udstyr, kost og logi er sørget for.

2. Yogarejser

Hvis du er en af de mange, der også er blevet ramt af yoga-feberen, er en yogarejse et oplagt bud. Uanset erfaringsniveau er en yogarejse en gave, du giver dig selv og din krop – specielt i nutidens samfund, hvor alt kører med 160 km/t, kan det være gavnligt for krop og sjæl at komme ned i tempo,

Der tilbydes yogarejser til mange forskellige destinationer, og flere steder er det muligt at kombinere yoga med mere badeferie-lignende forhold. Nogle rejser fokuserer således på yoga, og andre rejser har også andet indhold, hvor yoga blot er et element blandt andre.

For at tage på yogarejser behøver du ikke at være ekstremt erfaren, og alle mennesker kan få noget ud af en yogarejse, hvor du kommer i tæt kontakt med krop og sind.

Hvis du har en favorit yoga-type, kan du ligeledes finde den yogaferie, der tilbyder det.

En yogarejse er en rejse for krop, sind og ånd!

3. Dykkerrejser

Dykning er ofte noget, du bruger en dag eller to på, hvis du er under de rette himmelstrøg. Men faktisk er det også muligt at bruge en hel ferie under havets overflade! På dykkerrejser, hvor dykningen er i højsædet, har du derfor mulighed for at opleve det helt fantastiske og unikke hav samtidig med, at du får rørt din krop. En dykkerrejse er også en af de mere familievenlige aktive ferieformer, fordi du sagtens kan dykke med flere mennesker.

Modsat Kilimanjaro, der kræver en vis form og udholdenhed, er en dykkerrejser forholdsvis familievenlig med plads til at være social.

Modsat yogarejser, hvor rejsen mestendels går ind i en selv, er dykkerrejsen i højere grad en aktiv, social rejse og derfor en oplevelse, man kan dele med hinanden. Og hvis du har set en rokke eller en haj, vil du jo gerne lige dele oplevelsen og snakke med de andre deltagere om det!

Du kan komme på dykkerrejser mange forskellige steder. Blandt andet Egypten, Maldiverne, Thailand, Cypern, Caribien og Mexico,

4. Aktiv ferie med det hele

Denne løsning er rigtig god til familier og rastløse sjæle, fordi du her har mulighed for at prøve mange forskellige sportsgrene og aktiviteter. Her er det hele samlet på en destination, oftest et hotel, hvor der er mulighed for at vælge og vrage mellem aktiviteter, dase på stranden, spise og drikke godt og møde nye mennesker – i én samlet pakke.

På denne type af sportsrejser vil der være et kæmpe udbud af aktiviteter såsom mountainbike, kano, windsurfing, aerobics, tennis, fodbold, beachvolley og meget mere.

De fleste hoteller/training camps er all inclusive, så I kan få det meste ud af de mange aktiviteter.

Et af de mest populære sportsferiehoteller er Club La Santa Sport, som udbyder et hav af aktiviteter til alle aldre.

Skriv en kommentar