7 tips: Sådan løber du med din hund

Står du og mangler en løbepartner, der altid er motiveret og klar på en løbetur? Så er din hund meget vel den helt rigtige løbepartner for dig! Samtidig med at du kommer ud og får rørt dig, kan det give jer gode oplevelser sammen, og I kan begge få en bedre kondition og større sundhed.

Der er dog nogle elementer, du bør være opmærksom på, før du kaster dig ud i det. Læs med her, hvor vi har samlet 7 tips til løb med din hund.

1. Træn lydighed først

Først og fremmest er det vigtigt, at du har en velopdragen hund. Derfor er det essentielt, at I først og fremmest har trænet hundens lydighed. Det vigtigste er dog, at du kan kalde hunden til dig. Træn eksempelvis med hundelegetøj eller godbidder.

På den måde kan du altid kalde din hund til dig i tilfælde af, at I møder en kat eller lignende.

2. Træn hunden i at gå i snor

Det er ikke alle steder, du frit må bevæge dig med en hund, der ikke er i snor. Derfor er det en god idé, at din hund er trænet i at gå i snor, inden I begiver jer ud på løbeturen. Undgå at bruge en fleksi-line, men brug i stedet et almindeligt blødt reb, som bindes fast i halsbåndet. Længden skal helst være på omkring 1,2 til 1,5 meter, alt efter hvor stor din hund er.

En god tommelfingerregel er, at rebet skal være langt nok til at danne et U, når det rammer jorden, og din hund er ved siden af. Invester eventuelt i et løbebælte, så du har dine hænder fri og derved ikke får løbeskader.

3. Løb der, hvor I plejer at gå tur

Start med et par rolige minutter, hvor I bare lunter på jeres almindelige gåtur. Start et sted I kender frem for at tage hen i en hundeskov som det første. Selvom det kan virke som et fristed at tage hen i en hundeskov, skal du være opmærksom på, at ikke alle hunde er lige velopdragne, og med så mange andre hunde til stede virker en løbetur med dig måske knap så spændende.

4. Undgå asfalt

Det er ikke en god idé at starte løbetræningen på asfalt. Hundens poter og trædepuder skal på samme måde som muskler have lov til at vænne sig til øget brug.

Start derimod ud med blødere underlag som græs, sand og skovbund.

5. Husk at tisse af

Start med lige at gå 3-5 minutter, før I begiver jer ud i løb. Så kan hunden få lov til at tisse af, så den ikke skal løbe med en fyldt blære.

Husk også at give din hund mad i god tid forud for løbeturen, så den ikke skal løbe på fuld mave. Den skal helst fodres senest 4 til 5 timer inden en løbetur.

6. Pas på poterne

Når det er regn eller frost, er det en god idé at beskytte din hunds trædepuder med potevoks eller potespray. Det kan ligeledes være en god idé at skylle poterne i lunt vand, når I kommer hjem fra jeres løbetur.

Har du planlagt en morgentur, kan du sagtens aftenen før smøre trædepuderne med voks, så det kan nå at trænge ind. Så skal du heller ikke bruge tiden på det om morgenen.

Hvis din hund er langhåret, kan det være en god idé at klippe håret ved poterne og trædepuderne. Her kan der nemlig nemt samles småsten.

7. Husk rigeligt med væske

Efter en løbetur har både du og din hund brug for ekstra væske. Tilbyd derfor altid din hund masser af frisk vand, når I er kommet hjem igen efter en løbetur.

Det er ligeledes vigtigt, at I aldrig løber, når der er mere end 20 grader. Din hund kan ikke svede og komme af med varmen på samme måde, som du kan – og det hjælper ekstra væske ikke på bagefter.

Derudover er det en god idé at tænke over, hvor langt du løber. Hvis du løber mere end 5 km med din hund, kan det være en god idé at overveje et kursus i at give din hund massage, så du kan løsne muskelspændinger efter store anstrengelser.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*