Ferieoplevelser i Alpe d Huez

Faktisk hedder det ikke Alpe d Huez men Alpe d’Huez, og det er et kendt og populært fransk skiområde i det store område les Grandes Rousses. Mange skisportsentusiaster anser Alpe d’Huez for at være en af de bedste destinationer til en skiferie i hele verden, og det skyldes måske de mange forskellige aktiviteter i området. Men generelt set er Alpe d’Huez mest velegnet til skiferie for både nybegyndere, men der er også mange stejle og svære pister til de mest rutinerede og erfarne skiløbere. Da området ligger mellem 1.100 og 3.300 meters højde, så er der faktisk altid garanti for sne, så man kan reelt stå på ski året rundt. Om sommeren er der stadig sne, da Sarenne gletsjeren ligger lige i nærheden, og udsigten er virkelig smuk, når solens stråler skinner ud over området.

Andre oplevelser end skiløb

Der findes muligheder for afterski ved de fleste skisportssteder, men Alpe d’Huez har rigtig mange andre tilbud, så både børn, unge samt voksne kan hygge sig med andre aktiviteter mellem skiløbene. Så hvis man gerne vil have et lille afbræk fra pisterne på skiferien, så kan byen tilbyde en stor opvarmet pool og et sportscenter, hvor det er muligt at spille indendørs fodbold, spille badminton, tennis eller dyrke en anden form sport eller motion. Derudover findes der en skiskole i Alpe d’Huez, der endda tilbyder skiundervisning til alle herunder handicappede børn. Nattelivet i byen er legendarisk, idet her er masser af hyggelige barer og diskoteker, og man bør eksempelvis besøge stedet La Folie Douce, da her altid er feststemning fra kl. 14 og fremover. Hvis man er interesseret i andre friluftsaktiviteter, så kan det varmt anbefales at prøve dette i Alpe d’Huez:

  • Moutainbike kørsel.
  • Holde sommerferie med sol og opvarmet swimmingpool på 28 grader.
  • Dyrke skøjteløb på den oplyste skøjtebane er en meget romantisk oplevelse.
  • Alverdens sportsaktiviteter i Sportscentret herunder fitnesscenter og trampolin.
  • Få wellness med spa og massage til dine ømme muskler.
  • Nyde Tour De France cykelløbet.

Her ligger Alpe d’Huez

De fleste tager bilen med på skiferien, da der ikke er så langt fra Danmark til . Man kan endda booke turen hjemmefra via hjemmesiden hos Sunweb, der har specialiseret sig i at levere kør-selv-skiferier til flere skidestinationer langs Alperne. Der medfølger både overnatning og liftkort i prisen, og på den måde er man sikret rammerne til en vellykket skiferie. Man kan enten tage fly eller tog til den franske storby Grenoble, der ligger kort fra skiområdet, og der kører regelmæssige busser. Man kan også tage til Geneve eller Lyon, men de ligger trods alt 3 timers kørsel herfra. I bil kører man normalt motorvejene via Hamborg, Hannover, Stuttgart, Basel, Geneve til Grenoble, og herfra fortsætter man så via rute N 91 mod Briancon. I Bourg d’ Oisans følger man rute D 211
mod Alpe d’ Huez.

Skriv en kommentar