Red liv med en blodtryksmanchet

Det burde være obligatorisk at have adgang til en blodtryksmanchet de fleste steder i hverdagen, da man dermed på en enkel måde kan forebygge katastrofer og i bedste fald redde menneskeliv. Nyere forskning fra Aarhus Universitetshospital og Aarhus Universitet har netop konkluderet, at en simpel blodtryksmanchet kan redde liv og reducere følgesygdomme hos patienter, der har fået en akut blodprop i hjertet. Dette kan ske for os alle sammen uanset vor alder og helbredstilstand, så udbredelsen af en blodtryksmanchet bør være tilgængelig i hverdagen ligesom andre apparater såsom brandslukkere og røgalarmer. Derfor bør alle sportshaller, fitnesscentre, skoler, firmaer og institutioner have liggende én eller flere blodtryksmanchetter, idet man med flere størrelser kan redde både børn, unge og voksne. Har jeres sportsklub ikke en endnu kan I købe en blodtryksmanchet online her.

Hvordan virker en blodtryksmanchet?

En blodtryksmanchet er blot et fleksibelt og stærkt materiale, som kan strammes om typisk overarmen ved simpel pumpning med luft. Nyere forskning er kommet frem til, at hjertepatienter nemmere klarer en opstået blodprop, hvis de allerede i ambulancen på vej til hospitalet får spændt en blodtryksmanchet på deres overarm, hvorefter den bliver pustet op til et hårdt tryk. Forklaringen er, at man derved aktiverer kroppens forsvarssystem, og man kalder denne behandling for konditionering. Metoden går ud på, at ambulancepersonalet spænder en blodtryksmanchet om patientens overarm, hvorefter den pumpes op til et tryk på 200 mm kviksølv, så blodforsyningen til armen stopper. Man lader tilstanden vare i 5 minutter. Derefter skal man gentage processen 4 gange med fem minutters mellemrum. På denne måde aktiverer man effektivt kroppens indbyggede forsvarssystem, så der strømmer et beskyttende stof ud i blodbanen, når manchetten løsnes. Dermed undgår man den kritiske situation, at der opstår iltmangel i armen. Forskningen har desuden vist, at hjertevævet efter en blodprop med denne behandling kan reddes med omkring 50 %. En ekstra gevinst ved denne enkle behandling blev, at man reducerede drastisk antallet af følgesygdomme såsom ny blodprop i hjertet, hjertesvigt og blodprop i hjernen med op mod hele 47 %.

Hvor kan man købe en blodtryksmanchet i god kvalitet?

Der findes flere hjemmesider og webbutikker, som kan levere mange forskellige modeller af manchetter til måling af blodtrykket, og et godt eksempel på en webshop er Color4Care, som har et bredt og varieret udvalg af blodtryksmanchetter i høj kvalitet og i mange farvestrålende farver. Prisen på 399 kr. er yderst rimelig for et apparat i denne kvalitet, og især når man tænker på, at den kan redde mange liv i fremtiden.

Skriv en kommentar